Sta klaar om levens te redden en te verlengen met de AED opleiding

De plaatsing van een Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt op steeds meer plaatsen in ons land gemeengoed, wat natuurlijk een heel goed teken is. Wellicht heeft u in uw bedrijf ook reeds een AED of bent u van plan er binnenkort één te gaan plaatsen. Het kan ook zo zijn dat er bij u in de buurt een AED is geplaatst op een openbare locatie die 24 uur per dag te bereiken is. En die u binnen 3 minuten geplaats krijgt, zou de overlevingskans van het slachtoffer omhoog halen.Te allen tijde is het goed om te weten hoe de AED precies werkt en hoe hij gebruikt dient te worden. Om deze reden is het dan ook bijzonder aan te bevelen om een AED cursus te volgen. Het volgen van deze cursus kost u slechts weinig tijd, maar kan een wereld van verschil opleveren voor iemand die met het apparaat gereanimeerd wordt. Een bescheiden inspanning van uw kant kan hierdoor dus zorgen voor een enorme verlenging van de tijd die hij of zij nog heeft.Het volgen van deze cursus kost slechts weinig tijd, maar kan een wereld van verschil opleveren voor een slachtoffer, als hij of zij op tijd gereanimeerd wordt en als hulp middel de AED ingezet wordt.

Voor wie is de AED cursus?

De AED opleiding van Roording BHV is ideaal voor de bedrijfshulpverleners binnen uw bedrijf of organisatie. De reanimatie cursus met de AED is een meer uitgebreide cursus dan de standaard reanimatie cursus. Tijdens de cursus, die ongeveer een dagdeel in beslag neemt, leren de deelnemers hoe ze op de juiste manier kunnen reanimeren met behulp van de AED. Hierbij komen een aantal verschillende aspecten aanbod, waaronder een gedegen uitleg van de werking het apparaat en de veiligheidsaspecten ervan. Tevens leren de deelnemers hoe ze de AED kunnen gebruiken als aanvulling op de bekende reanimatieprocedure. Ook wordt een duidelijke uitleg gegeven over in welke situaties de AED gebruikt kan worden. Vanzelfsprekend gaan de cursisten bij deze AED opleiding ook zelf aan de slag en oefenen ze met het apparaat, zodat ze precies weten wat ze moeten doen als ze in een echte situatie worden opgeroepen voor een reanimatie met de AED.

Ik zou mijn bedrijfshulpverleners graag deze cursus laten volgen. Hoe gaat dat in zijn werk?

We zijn erg blij dat u er voor kiest om uw bedrijfshulpverleners de speciale AED cursus te laten volgen. Bij Roordink  Roording BHV – opleidingen staan we dan ook klaar om met u aan de slag te gaan. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we een datum voor de cursus kunnen inplannen. Hoe sneller uw bedrijfshulpverleners immers gedegen kennis hebben over de AED, hoe beter het is. 

Het is goed om te weten dat voor een optimale uitleg en training de ideale groepsgrootte ligt tussen de 4 en 6 personen. Op deze manier is er voldoende ruimte voor individuele begeleiding tijdens de training met de AED en blijft de cursus overzichtelijk. Wanneer de deelnemers de cursus met goed gevolg hebben afgerond ontvangen zij aan het einde een certificaat. Voor een optimale vaardigheid raden we aan de cursus minstens één keer per jaar te herhalen. 

De cursussen worden bij Roording BHV- Opleidingen gegeven met de richtlijnen van het Nederlandse Reanimatie Raad.OF Roording BHV – opleidingen werkt volgens de richtlijnen van het NRR (Link hier naar toe)

Ga naar boven